crossmoped

Crossmoppe – Vilken crossmoppe är bäst?

Idag finns det gott om crossmoppar på marknaden. Den bästa crossmoppen för dig är den som har rätt design för dina behov. En el cross barn kan köra på är inte samma sak som en klassisk crossmoppe klass I. Det gäller att vara medveten funktion och användning innan du beställer.

Köpa ny eller begagnad crossmoppe?

Det är klart att det kan finnas fördelar med att köpa en begagnad cross. Detta särskilt om du får en som är i gott skick. Var dock medveten om att detta kommer att innebära mer meck och service. Om du köper en ny crossmoped så får du ju garanti om något skulle vara bristfälligt.

Idag finns det också billig crossmoppe att köpa online. Du kanske kommer undan med några tusenlappar för en el cross barn kan köra med på slinga och terräng. Även större modeller kan vara prisvärda om du väljer en bra butik på nätet.

Vad är skillnaden mellan en crossmoped och en vanlig moppe?

En klassisk crossmoped ska du kunna köra tricks med. Den har växlar och är därmed lite mer avancerad. Men de flesta lär sig snabbt att hantera detta. Om du vill ha en elmoped för cross så kommer du dock inte att få möjligheten att köra med manuell växel. Men det betyder inte att den inte kan vara kul att köra.

En vanlig moped är för körning i vardagen på vanligt asfaltunderlag. En cross moppe använder du i terräng. Den är enbart till för kul körning och utan särskilt utrymme för bagage och passagerare så som ofta är fallet med mopeder.

crossmoppar

Bästa crossmoppe för barn och äldre

Vi tar en titt på några riktigt fina crossmopeder med tanke på vem som ska köra och hur. Vissa modeller kan fungera fint för nöje och tävling medan andra enbart är till för att köra loss och ha kul utan tidtagning eller andra krav.

Viarelli Motard crossmoped en klassiker med höga betyg

Viarelli motard crossmoped

Den här modellen kanske inte koras som bästa crossmoppe i varje crossmoped test men den hänger med på varje lista. Du får en växellåda med 6 växlar att jobba med och Motard säljer fortsatt stort över hela västvärlden.

Viarelli Motard har låg vikt så den är enkel att hantera. Däcken är slätare än vad som är normen på den här typen av offroad moppar. Körningen är snabb och kul och du får rejäla bromsar.

Plus

 • Hög prestation
 • Bra för bakhjulsåkning
 • Bra för stoppies
 • Kompakt

Minus

 • Stor bränsletank

Du kan läsa mer om denna Motard och se pris här.

 

Viarelli Supermotard elcross är en ny Motard-stjärna

Viarelli Supermotard elcross

Motard finns också som elcross och då kallas den för Supermotard. Det här är ett litet under när vi ser på elektriska crossmoppar. Den har en motor på 3000 watt som gör att du får den körglädje du är ute efter.

Du kan absolut köra denna elcrossmoped i skogen och komma fram över ojämnheter och gropar. För många kan det också kännas skönt att slippa hålla på med växlar. På sätt och vis kan det här ses som en bra crossmoped att börja med.

Plus

 • Snabb accelaration
 • Snabb broms
 • Fin fjädring
 • Tuff design

Minus

 • Automatisk växellåda

Du kan läsa mer om Viarelli Supermotard här och du kan se aktuellt pris här.

 

Mudmaster för kul körning för barn och vuxna

Mudmaster

Här sitter du lågt och du kan plöja genom lera med din TEN7 Mudmaster. Detta är ju egentligen en dirtbike men visst får den komma med när vi pratar om bästa cross. Det kan ju vara så att du mest är ute efter något som gör det kul att köra i grus och lera.

Däcken är grovt mönstrade och väl tilltagna. Växellådan är automatisk så det här kan vara ett väldigt bra val för nybörjare och för en familj där både ungdomar och föräldrar vill känna suget i maggropen.

Plus

 • Perfekt för terräng
 • Snabb
 • Bekväm

Minus

 • Ganska tung

Du kan läsa mer och se pris på denna dirtbike här.

Viarelli Scrambler är ett säkert kort för cross

Viarelli Scrambler

Scrambler har en växellåda med 4 växlar och lanserades år 2019. Den har många fans i Sverige och såldes snabbt ut 2019. Men det kom fler exemplar till svenska butiker 2020 så du kan norpa ditt om du passar på!

Motorsweden beskriver denna crossmoppe som en perfekt blandning mellan klassisk design och modern teknik eller som de uttrycker det: “en perfekt blandning av historiska former och nutidens teknik!

Växellådan är enkel att använda och driftssäker. Det är enkelt att nå toppfart och den goda kontrollen över växlar och acceleration bidrar med ökad säkerhet då du kör. Det här är en crossmoped med en hel del motorcykelkänsla. Den är designad för att klara mer så det är bara att ge järnet!

Plus

 • Slitstark
 • Snabb acceleration
 • Stabil

Minus

 • Färre växlar

Du kan läsa mer om Viarelli Scrambler och se aktuellt pris här.

Mini Dirtbike – El cross för barn

Viarelli el cross barn

Vi ska också ta med ett exempel på el cross barn kan köra på. Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly ä ren pärla. Den har automatisk växellåda och passar bra för barn som vill få ut lite mer av sin körning. Som förälder kan du känna dig trygg då du kan begränsa crossen med tre olika hastighetslägen. Du kan välja 8 km/h, 15 km/h eller 25 km/h.

Plus

 • Stabil
 • Tuff design
 • Attraktivt pris

Minus

 • Svårt att få barnet att komma in igen!

Du kan läsa mer om och se pris på Mini Dirtbike X-Pro Dragonfly här.

Frågor och svar om crossmoppar

 1. Vad kostar en crossmoppe?

Det beror på modell och märke. Du kan hitta crossmopeder som kostar under 10 000 kronor. För barn kan det handla om under 5000 kronor. Sedan finns det modeller som kostar upp mot 50 000 kronor och mer.

 1. Kan en billig cross moped vara bra?

Om du köper en riktigt bra cross på rea så kan det ju bli en riktigt bra modell för en mindre peng. Billiga crossmopeder kan absolut vara bra. Men det gäller ju att du förstår varför de är billiga så att du inte förväntar dig starkaste motorn till lägsta pris.

 1. Var får jag köra crossmoppe?

Det beror på vad den klassas som. Om den inte är registrerad är det på inhägnat område eller särskild bana som gäller. Om du vill köra en crossmoped i trafik så ska du följa regler som gäller för klass I och klass II. Dessutom kan det vara så att du måste vara 15 år och ha mopedkörkort om det rör sig om en moped klass I.

 1. Hur långt kan jag köra med min crossmoped?

Det beror på tank eller hur långt batteriet räcker. Om du har en el cross moped så kan du få mellan 5 och 8 mil på en laddning. En bensinvariant har längre räckvidd.

 1. Hur snabbt kan en crossmoppe köra?

Det finns modeller som kan komma upp i 90 km/h.

Price (kr) - slider
0 Kr65000 Kr

27000 kr

4.3 av 5
4.3/5

18000 kr

4.2 av 5
4.2/5

46000 kr

4.8 av 5
4.8/5

20000 kr

3.3 av 5
3.3/5

16000 kr

4 av 5
4/5

30000 kr

4.8 av 5
4.8/5